Frisering

Idag har det regnat hela dagen, och i skolan hade vi årets debut på uteidrott, jättemysigt x)

Iaf, så hade jag inge störr lust att rida ut i regnet, så tog hand om Diva i stallet, och gav henne en liten frisering. Alltså, slippte hovskägget, under ganschen och lite på svansen.
Manen lämnade jag ju såklart, vill ju att den ska bli lång och vacker.
Fin blev hon iallafall, trots en dålig sax, så det blev lite hackigt, men så fort det börjar växa igen, så kommer det blir finare (:


SönMånTis

Har haft väldigt mycket i skolan de senaste dagarna, så jag har helt enkelt inte hunnit  blogg ;)
Så här kommer en liten sammafattning av de senaste dagarna.

Söndag:
Red ut Diva på den första riktiga långturen(1 tim 45 min) nu efter vintern. Riktigt mycket var det, även fast det var lite dimma, och lite kallt, men hon var snäll och inge störra bbråk bröt ut.Skrittade för det mesta, men lite trav  blev det också.

Måndag:
Red ut på en lite kortare tur med Diva, men det gick bra ändå.  Tog en liten tur upp i skogen för att se hur mycket snö som hade smält bort, och nu är verkligen nästan allting borta. Bara lite kvar, men nu kommer ju lera fram istället. Hoppade över några småbäcker, eftersom jag testade en hoppsadel, som jag inte brukar använda på henne så ofta längre.

Tisdag:

Idag red jag och Diva ut på en långtur igen. Fast den här var nog lite längre än förra, bara att vi travade och galopperade mer. Hade hoppsadeln idag igen, och den ligger ändå ganska bra på Diva. Men ska försöka sätta dit en padd, så kanske den ligger ännu bättre.


Barbacka

Idag blev det bara en lite skritt-barbacka tur med Diva. Erika och Lorenzo gick med brevid, så vi var inte ensamma iallafall. Riktigt mysigt var det.
Man känner att det börjar blir vår på riktigt nu.
Vi kunde till och med gå en bit upp i skogen, och det har verkligen inte gått på hela vintern, då småvägara varit blockerade av all snö (:

Visst saknar man snön lite nu, och det kommer ju ta ett bra tag innan den kommer tillbaka.
Men snart är det sommar iallafall!!
Just nu vill jag bara ha bort all lera ;D

Tömköra

Försökte mig på att tömköra Diva lite idag.
Är relativt ny på det, och det varkade itne som om Diva hade gjort det så mycket innan heller. Hon fattade liksom inte meningen med att jag skulle gå bakom henne, utan försökte hela tiden vända sig om så jag skulle vara framför henne igen.
Efter några vändningar, och lite träning på volter, så travade hon i bra takt på rakt spår framför mig  (:

Nu har äntligen all snö och is försvunnit från planen, och det är bara lite vatten kvar på den.
Ska bli jätteskönt sen när allt är borta, och vi kan skaffa staket :D

Onsdag

Så fort jag kommit hem från skolan hade jag en liten hopplektion för Ebba och Diva. Är inte så van(duktig) vid sånt, men det gick väl ganska bra ändå^^ Jag har väldigt svårt att föklara saker xd Men Ebba och Diva var jätteduktiga.

Sen skulle jag iväg och hoppa Vilja, men fick ont i axeln, så det gick inte att hoppa mer, för det gjorde så ont, och var rädd att det inte skulle bli bättre om jag fortsatte,  så pappa fick hoppa henne (: Det var kul och se henne hoppa med en annan ryttare, men ändå inte. Jag ville ju hoppa själv ;D


Sorry

För att jag inte uppdaterat men har inte haft tid + att det inte har hänt något särskillt intressany ;D

Munkedal

Var iväg till Munkedal idag då, för att hoppa två Clearrounder (90 + 100)

90cm
Hon var lite pigg i början, men jag gjorde itne så mycket åt det.
Fick till fina språng både på framhoppningen och inne på banan, och tycker även att svängarna har blivit mycket bättre.
Felfri (:

100cm

Fick även här till fina språng, men la henne lite nära ett plank, som hon då tyvärr rev. Men det gör inget, hon hade jättebra framåtbjudning mot alla hinder, och är jättenöjd över henne. Hon blev dock lite stark, och det brukar hon inte bli ^^
Så 4 fel på hinder (:


gammal bild ;)

Imorgon blir det tävling

Jättetaggad, även fast det bara är ClearRound, ska bli kul och se hur det går ;)

Dagens ridning

Idag blev det en liten tur med Diva uppför backen, och vägen uppåt en bit.
Blev inte så länge, men det blev två galoppsträckor iallafall :)
Hon var lite rädd för alla traktorer, men annars gick det bra.

All the right moves

Låten som spelas flitigast på spotify hos mig nu ;)

Två hästar att hoppa

Vaknade oerhört tidigt idag, 09.15, och jag är ledig ^^
Men vid 12 gick jag och Erika ut i stallet, och börjad plocka fram lite hinderstöd och bommar och sånt, för att våran plan har nästan smällt nu ;)

Sen gick jag in och gjorde iordning Diva (bestämde mig för att prova luva på henne, men den var dock ganska mycket för stor).
Hoppade inte så högt, utan ett räcke på 95 cm, och sen en ganska bred oxer.
Hon gick jättefint, dock några vägringar, men sånt får man tåla när det går bra annars ;PVilja gick mycket bättre än vad jag trodde. Hade tänkt att bara hoppa några småhinder, men hon gick så jättefint, och hade jättebra framåtbjudning, och jag vill inte bara slösa bort den. Så ett stigsprång och ett räcke på 1.10 blev det (: Dock la jag henne för nära räcket någon gång, men sista språnget vi fick var nog det bästa med henne någonsin :)Erika har tagit alla bilderna (:

Nationella Prov

Jag bli ledsen, jag kan ju inte engelska alls :(

Men nu till något roligare, STUDIEDAG imorgon !!!! :D:D:D


Kvällen

Kom nyss in från stallet, efter en mycig kvällsritt med Diva. Började dock med lite bråk, men kom över det så fort jag kom upp på henne. Eftersom dem har varit så snälla och plgat en bit åt andra hållet, så tänkte jag att vi skulle rida ditåt, kom dock inte så långt innan vi stötte på några rådjur (eller vad det nu var), och efter en stunds bråkande, så vände vi.
På vägen hem mötte vi mamma, Erika och Lorenzo (de tömkörde honom), och jag vände tillbaka med dem, och red efter dem, så vi kom förbi stället där jag och Diva bråkat. Det blev dock lite djupare snö längre fram, så blev tvugna att vända där, men annars gick det bra :)


Nu blirre att titta lite på Saltön så fort det börjar:) och imorgon är det nationella i engelska :/

The day so far

Ingen större kommentar om ridningen på Diav idag, det gick inte så bra alltså :/
Så jag vet inte om jag ska vara med och tävla henne på lördag eller hur det blir, det känns inte så bra, och jag tycker inte som om det känns som om vi är redo än. Jag menar, vi har ju knappt börjat med galoppen ^^


Nu ska jag snart ut och åka lite skidor (:(:

Melodifestivalen

:/ Har nyss listat ut meningen med melodifestivalen; Sverige behöver skämma ut sig ...

Vilja

Idag blev dt en liten sväng ut med Vilja också. Red typ samma väg som jag red med Diva igår, bara lite längre (vände tillbaka några gångr och så).
Det gick jättebra, men hon kan banne mig inte ställa till vänster. Jättejobbigt blir det, men lyckades tillslut ställa igenom henne där också.


Nej, men nu vill jag verkligen att det ska bli vår, så att jag kan komma ut och tävla lite. Jag gillar ju mest att tävla ute, men deet dröjer nog ett bra tag tills det ändå :/
Idag cyklade (vårtecken!!) jag iaf (lånade Ebba cykel :P) strax efter jag åkt längdskidor(vintertecken:( ) , så nu vet jag inte riktig vad det är för årstid längre^^

Rida ut

Red ut på Diva idag, och tro det eller ej, mn det var inte ahlt uppe i backen, så det gick att galoppera.
Var jätteskoj, och Diva var jättetaggad. Nu känns det som om våren är på väg igen!! Längtar verkligen till sommaren, då det går att rida i gräset ;)

Yesterday

Diva:
Vi åkte iväg till ridhuset direkt efter skolan, för att jag skulle trän lite dressyr. Gick sämre än vad jag trodde. Hon kändes inte alls bra, och jag var inte så mycket fokuserad heller. Vet inte  om det blir någon tävling snart, men känner att jag först och främst måste få en lös, och sen börja lite mer md galoppen. Har ju knappt kommit igång med den än :/
Vilja:

Det blev en litn hoppträning för Jossan på kvällen. Tycker det gick jättebra, och jag fick henne mr framför mig än vad jag brukar ha ^^ Fick till några fina språng, och sen var det ju dags för den läskiga vattenmattan också. Hon vägrade först, sen kom vi över (ett sånt här högt språng ^^) sen hände samma sak igen osv.
När det blev dags för att hoppa en liten bana, och vattenmattan var först, så ville jag åt höger efter den, och Vilja ville till vänster, så det blev ett litet missförstånd där, och jag typ hoppade av, eller ja, jag kundinte ha suttit kvar. Sträckte axeln iaf och den är inte mycket bättre idag.
Hoppade upp igen trots det, och Jossan fick oss att hoppa mattan igen, och igen, och igen, hur många gånger som helst, till Vilja bara klev över det. Är faktiskt riktigt nöjd över den träningen :)

Sent

Kom in från stallet nyss, och har precis hunnit duscha, men nu ska jag lägga mig och sova gott ;)

Skrivr om dagens två ridpass imorgon, men kan säga att jag kom hem med en skadad axel efter hoppträningen iaf ;D

Bilder

Slänger upp lite bilder från senaste dressyrträningen :)
Nu ska jag ta och leta fram X antal bilder som jag vid ett senare tillfälle ska framkalla och sätta upp på min fina blå vägg ^^ (:

♥♥♥


mobba inte mig på bilden, jag ser inte okej ut!! Men Diva är så otroligt söt!! ;)Grått

Har bytt färger på bakrunden/erna , vet inte varför, men bara hade lust ^^

Nu är frågan, är det bra med grått, eller var det bättre med vitt som jag hade innan, eller jag ska byta till någon anan färg? Jag behöver era svar ;)


Galopp
Solskens ritt

Blev inge bloggning igår, men var inte hemma och kom hem sent, så jag hade ingen större lust att sätta mig framför datorn då.

Men nu är det ju så OTROLIGT fint väder ute som omväxling, så det blir nog snart ut i stallet och rida ut i solskenet ;D

Välkomna ;)

Har fått ett antal nya läsare, så kul! Och välkomna hit ;)

Just nu har jag lte bloggtorka, så skriv gärna vad jag ska skriva om, vad ni vill läsa, se för bilder osv :D
Skulle vara tacksam iaf ;)


Btw, så har vi bara 13 grader inomhus nu, känns som om jag kommer frysa ihjäl när som helst ^^

Stallet nästa

Snart blir det stallet, först ut och rida Diva och sen iväg på hoppträning med Vilja :)
Får se om jag lyckas få med mig någon fotograf/filmare ;)


Haha, från första tävlingen ;)


SOMMAR NU!


JAG VILL HA SOMMAR!!! NU!!! ;)

och jag vill iväg och tävla! ;D

Two horses

Idag blev det både Vilja och Diva.
Red båda på den slaskiga planen (som nu börjar bli lite bättre iaf), och kan inte säga att det gick så här superbra med någon av dem. Det gick ju inte att vända över så mycket, eller göra volter eller någonting, för att det var lite halt och mycket vatten/slask, så det fick bli att rida runt på fyrkantspåret i lite olika hastigheter. Inte min grej! ^^

RSS 2.0